SD-WAN Nedir?

SD-WAN Kavramı kelime anlamı itibariyle konum olarak uzak olan ağların tek bir merkeze bağlanmasını ifade etmektedir. SD-WAN ile özellikle kurum ve kuruluşların mevcut çalışanlarının farklı ortamlardan da çalışmaların yürütebilmeleri sağlanmaktadır.

SD-WAN içerik bakımından bir yazılımın tanımlanması üzerinden oluşturulmuştur. Bu nedenle yazılım tanımlı ağ olarak da özel bir teknoloji ile kurulmaktadır. Birden fazla şubesi olan kurumlar için önemli bir alternatif kaynağı olarak da bilinmektedir.

Bulut tabanlı bir uygulama olması nedeniyle de verilerin kolay bir biçimde depolanmasına yardımcı olmaktadır. Pek çok bağlantıya göre daha esnek bir çalışma sistemi ile çalıştığı için de internet bağlantılarının güvenli hale getirilmesini kolaylıkla sağlayabilmektedir.

SD-WAN Neden Tercih Edilir?

SD-WAN tercih edilme nedenleri kurumların ya da kuruluşların mevcut ihtiyaçlarına göre değişkenlik göstermektedir. Fakat tercih edilme nedenleri başlıca şu şekilde sıralanabilmektedir:

İnternet bağlantılarının mevcut kullanımları üzerinden iyileştirme sağlamaktadır. Aynı zamanda pek çok güvenlik tehdidi bulunduran internet platformlarının daha güvenli bir biçimde kullanılmasına yardımcı olmaktadır. Diğer yazılımlardan farklı olarak bulut sistemi ile çalışmaktadır. Bu sayede depolamaya ilişkin herhangi bir sınırlama olmadan istenen sürede kapasite genişletilmesi sağlanabilmektedir. Müşteri odaklı bir çalışma prensibi olması nedeniyle düzenli olarak geliştirilmekte ve verilen geri bildirimler doğrultusunda düzenleme sağlanabilmektedir. SD-WAN Maliyet bakımından da fiyat performansın en iyi olduğu ürünler arasında yer almaktadır. Bu nedenle ekonomik ve kaliteli bir tercih yapmak isteyenlere yönelik bir yazılım programı olduğu bilinmektedir.

SD-WAN Programının Avantajları Nelerdir?

SD-WAN Programının avantajları geleneksel içerikli yazılımlara kıyasla daha kolay değişebilir bir esneklikte olduğu bilinmektedir. Bu sayede müşterilerin ihtiyaçlarının karşılanmaması halinde program dilinde geliştirme sağlanması mümkün olmaktadır.

Ağ yönetimlerinde sağladığı iyileşmelerin yanı sıra merkezi bir kullanım da sunduğu için özellikle büyük çaplı şirketlerin personel ve iş akış kontrolünün iyi bir biçimde sürdürülmesi de mümkün olmaktadır.

Donanım tabanlı olmaması nedeniyle daha ergonomik bir yapısı bulunmaktadır. Yazılım içeriği sayesinde daha kolay ulaşılabilir ve sistemler üzerine daha kolay entegre edilebilir bir yapısı olması da sunmuş olduğu önemli avantajlar arasında yer almaktadır.

SD-WAN Programının Güvenlik Seçenekleri:

SD-WAN Programının Güvenliği yönetildiği ağların tümü üzerinde etkili olduğu için bilgi ve veri alışverişi konusunda önemli bir avantaj ile hizmet vermektedir. Özellikle farklı konumlarda bulunan ağlar için sağlanan bilgi akışlarının daha kontrollü bir biçimde yapılmasına olanak sunmaktadır.

Uçtan uca şifreleme yöntemleri sayesinde de güvenliğin etkili bir biçimde kullanılmasına yönelik önemli bir seçenek sunulmaktadır. Şirketlerin kendi içerisindeki ağlar dışında dışarıdan bir müdahale almalarının da bu sayede önüne geçilmektedir.

SD-WAN uygulamasının güvenli kullanımı bulut sistemleri üzerinden de sağlanabilmektedir. Verilerin güvenli bir biçimde depolanmasına yönelik uygun alt yapıyı sunduğu bilinen bu yazılım sayesinde şirket bilgilerinin korunması da mümkün olmaktadır.

Başka bir makalede görüşmek dileği ile.

Saygılar,

Yazar Hakkında

Bir yanıt yazın